Doneer een stoel

Maud van HauwaertMaandenlang bleven de theaters leeg en moesten we het stellen met digitale cultuurbeleving. Met september in zicht kunnen de cultuurhuizen gelukkig weer activiteiten aankondigen. Artiesten, techniekers, zaalpersoneel en ticketmedewerkers popelen om weer publiek te mogen ontvangen. De magie van een voorstelling, het mag weer!

Maar Corona is een lelijk beestje en de maatregelen waaraan cultuurhuizen moeten voldoen om publiek te ontvangen zijn bijzonder strikt. De zaalcapaciteit valt terug naar 30% of soms minder. Dat betekent dat voor iedere stoel die we verkopen, er twee leeg blijven. Dit heeft uiteraard financiële gevolgen. We kiezen er bewust voor om die investering te doen. Omdat het publiek er nood aan heeft, omdat de kunstenaar er nood aan heeft.

Je hebt ongetwijfeld in de pers vernomen dat vele artiesten zwaar lijden onder deze crisis. In deze moeilijke tijden durven we daarom rekenen op uw hart voor cultuur. 
In onze zalen zullen vele stoelen leeg blijven de volgende maanden, waaronder de stoel naast, voor en achter je bubbel. Doneer deze stoel aan het gezelschap en wij zorgen ervoor dat je donatie rechtstreeks terechtkomt bij de meest noodlijdende kunstenaars. 

De donaties die jullie deden bij de uitbraak van de coronacrisis kwamen ondertussen terecht bij de kunstenaars die tussen maart en juni op ons podium zouden staan, maar hun voorstelling zagen geannuleerd.

Praktisch

Bij de aankoop van je tickets online, zal je bij de tarieven ook telkens de mogelijkheid zien verschijnen om een stoel te doneren. Je kan dus eenvoudig bij het bestellen van tickets, een extra stoel doneren.