Circusartiesten Simon en Vincent Bruyninckx

Open Boek Grand Cru

Open Boek Grand Cru hoeven we niet meer voor te stellen. Gastvrouw Greet Pluymers gaat ook dit seizoen op zoek naar fijne heren of dames die een inkijk geven in hun boekenkast. Ook muziek speelt een prominente rol. De centrale gast mag zelf een muzikant voorstellen, of we verrassen met onbekend talent.

 In 2009 richtten de broers Simon en Vincent Bruyninckx - samen met Julietta Correa en Arne Sabbe Collectif Malunés op. Ondertussen creëerden ze succesvolle voorstellingen als Sens Dessus Dessous die toerde door Europa en Latijns Amerika. Met de nomadische voorstelling Forever, happily… won het gezelschap in 2016 de Vlaamse cultuurprijzen.

Muzikale gaste is Anthe Huybrechts, zangeres van Helion Creek. Ze werd verliefd op het geluid van een akoestische piano, wat daarmee ook de grootste inspiratiebron werd voor haar solo project. Anthe dook letterlijk in de piano met microfoons en objecten om het instrument te prepareren en te combineren met haar stem. Het resultaat is een soepele mix van zowel gemanipuleerde als zuivere geluiden. Deze ervaring zal je meenemen naar een andere dimensie. 

Na de voorstelling krijg je van ons het befaamde lijstje met al dat geserveerde lekkers, begeleid door een zondags aperitiefje.

Lees meer