Charlotte Van den Broeck

Charlotte Van den Broeck is met niet meer dan twee dichtbundels al een gevestigde dichteres in ons taalgebied. Haar faam heeft ze in de herfst van 2019 nog vergroot dankzij haar prozadebuut Waagstukken (Arbeiderspers), dat in Vlaanderen én Nederland bejubeld werd: ‘verfijnde stijl’ (De Standaard), ‘een meesterlijk verteller’ (NRC), ‘ongewoon en kwetsbaar tegelijkertijd’ (Trouw). Waagstukken werd overigens in tal van jaaroverzichten geciteerd als een van de beste boeken van 2019.

In Waagstuk, naar het boek Waagstukken, gaat Charlotte Van den Broeck op zoek naar het menselijke falen, toegepast op de architectuur, die ‘gevaarlijke mix van almacht en impotentie’ volgens sterarchitect Rem Koolhaas. Tussen die twee extremen laveert het boek en brengt het zo de tragiek van de menselijke conditie in kaart.

Behoud de Begeerte zet met Waagstuk de traditie voort om jonge schrijvers een groot podium te geven en bracht een uitgelezen trio samen: naast de auteur zelf, ook haar mentor en meesterverteller Lucas Vandervost en singer-song writer Bert Dockx, de onvolprezen frontman van Flying Horseman, met wie ze in 2016 het podium van Saint Amour deelde.

Over 13 tragische architecten en 1 weifelende auteur.

Lees meer