ARSENAAL - Race

Race

R A C E :
1.     Snelheidswedstrijd.
2.     Engels voor ‘ras’.

In tegenstelling tot bij planten en dieren, komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke.

Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck onderzoeken in Racehoe ze zich kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet. In dat stuk van Mamet nemen twee ervaren advocaten de verdediging op zich van een rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt. We volgen deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.

Race draait om een verkrachtingszaak met een raciaal kantje, maar nog meer om framing en perceptie en vooral om het racisme en de blinde vlekken in ieder van ons. Race is een soms groteske, maar erg onderhoudende komedie met snijdende ondertoon die knap blootlegt hoe onze eigen ervaringen en achtergrond sterk onze oordelen kleuren. Filip Tielens - De Standaard

Tekst: David Mamet
Vertaling: Pieter en Sacha Hilhorst
Van/met: Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck
Vormgeving: Stef Stessel 
Kostuum: Lieve Pynoo
Muziek: Gorges Ocloo

een productie van ARSENAAL/LAZARUS
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
coproductie: Perpodium 

Lees meer
  • 7.007de secundair
  • 7.006de secundair
  • 7.005de secundair
ARSENAAL - Race