AL GAL

Inkijk in het universum van Gal

VERLENGD TOT EN MET ZONDAG 26 SEPTEMBER
Uitzonderlijk gesloten van vrijdag 27 tot zondag 29 augustus vanwege Maanrock.
Open van woensdag tot zondag, 13:00-18:00
CCM – Tentoonstellingszalen

Omwille van Covid is het aantal bezoekers op de tentoonstelling beperkt. Je koopt best vooraf je tickets voor een bepaald tijdsslot. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Koop hier je tickets.

Gerard Alsteens (°1940) alias GAL is een icoon onder de politieke tekenaars in België. Naar aanleiding van zijn 60 jaar lange carrière en zijn 80ste verjaardag tonen we zijn werk in alle facetten.
De huistekenaar van Knack wordt gedreven door verontwaardiging. Zijn tekeningen zijn scherp en confronterend.  Zijn oeuvre is een levenslang engagement voor de vrije meningsuiting.
De tentoonstelling geeft een inkijk in het universum van deze creatieve duizendpoot. Naast een 150-tal originele tekeningen, verrast hij met vroeg werk en tal van wonderlijke objecten, paneeljes en andere vrije creaties die weinig tot nooit te zien waren.

Gerard Alsteens studeerde aan de afdeling schilderkunst en grafiek aan het St.Lukas-instituut in Brussel. Later zou hij er ook docent worden. Hij vestigde zijn reputatie als cartoonist en politiek tekenaar tussen de jaren 60 en 80 met cartoons in De Nieuwe en De Zwijger. Vanaf 1983 is hij de huistekenaar van Knack. Zijn werk werd vaak bekroond en in 2019 ontving hij van de VUB een eredoctoraat voor zijn jarenlange engagement en kritisch inzicht.

Parallel met de tentoonstelling verschijnt het gelijknamige boek bij Stockmans Art Books. 
Deze uitgave is uiteraard te koop op de tentoonstelling voor 49,50 euro.
Je kan het boek ook hier online kopen, in dit geval betaal je 3 euro extra voor verzendingskosten. 


Vormgeving tentoonstelling: Maxim Backx & Yannick Moonen